Matematik

statistik

20. juni 2019 af MRSRN - Niveau: B-niveau

En som kan hjælpe?

I forbindelse med statistik anvendes formler til bestemmelse af gennemsnit og standardafvigelse. Redegør for, hvordan disse formler fortolkes – og redegør for, hvad standardafvigelsen fortæller om et observationssæt


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2019 af c_aastrup

Med n observationer {x1,x,2,...,xn} er gennemsnittet

\bar{x}=\frac1n\sum_{i=1}^n x_i

og standardafvigelsen s 

s=\sqrt {\frac1{n-1}\sum_{i=1}^n (x_i-\bar{x})^2}

Standardafvigelsen beskriver hvor meget data afviger fra gennemsnittet. Hvis man fx har normalfordelte data kan du se på vedhæftede billede hvor meget data der er 1 gange spredningen fra middelværdien osv

Vedhæftet fil:NormalDist.png

Skriv et svar til: statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.