Matematik

Hvordan regnes fgl. udtryk ud? Haster!!!

21. juni 2019 af sansas - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Jeg har fgl. udtryk, og jeg vil gerne vide, hvordan jeg regner den første del, hvor man får de 4,05704.

Meget gerne vis mig fremgangsmåden i "hånden" og hvordan det regnes vha. CAS.

log( 10-5,05 / k25 ) = - 22,9*103 cal/mol * 4,1855 J/cal / (2,303 * 8,314) * (1/393,15 - 1/298,15)  <=>

log( 10-5,05 / k25 ) = 4,05704  <=>

10-5,05 / k25 = 104,05704  <=>

k25 = 10-5,05 / 104,05704  <=>

k25 = 7,82*10-10

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2019 af mathon

       \small \begin{array}{llll} k_{2}=A\cdot e^{\frac{-E_a}{R}\cdot \frac{1}{T_2}}\\\\ k_{1}=A\cdot e^{\frac{-E_a}{R}\cdot \frac{1}{T_1}}\\\\\\ \ln(k_{2})= \frac{-E_a}{R}\cdot \frac{1}{T_2}+\ln(A)\\\\ \ln(k_{1})= \frac{-E_a}{R}\cdot \frac{1}{T_1}+\ln(A)\\\\ \ln(k_{2})-\ln(k_{1})=\frac{-E_a}{R}\left ( \frac{1}{T_2}- \frac{1}{T_1} \right )\\\\ \ln(k_{120})-\ln(k_{25})=\frac{-E_a}{R}\left ( \frac{1}{(273.15+120)\; K}- \frac{1}{(273+25)\; K} \right )\\\\ \ln(k_{25})=\ln(k_{120})+\frac{E_a}{R} \left( \frac{1}{(273.15+120)\; K}- \frac{1}{(273+25)\; K} \right )\\\\ \ln(k_{25})=\ln(k_{120})-\frac{E_a}{R}\cdot\left ( 8.1046\cdot 10^{-4}\; K^{-1} \right )\\\\ \log(k_{25})=\log(k_{120})-\frac{E_a}{ R}\cdot\left ( \frac{8.1046\cdot 10^{-4}}{2.303}\; K^{-1} \right) \\\\ \log(k_{25})=\log(k_{120})+\frac{-E_a}{ R}\cdot\left (3.5191 \; K^{-1} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2019 af mathon

men til dit spørgsmål

          \begin{array}{llll} \frac{\left (-22.9\cdot 10^3\; \frac{cal}{mol} \right )\cdot \left ( 4.1855\; \frac{J}{cal} \right )}{2.303\cdot \left (8.314\; \frac{J}{mol\cdot K} \right )}\cdot \underset{\textup{negativt}}{\underbrace{\left ( \frac{1}{393.15\; K}-\frac{1}{298.15\; K} \right )}}\\\\ -5.005861\cdot 10^3\; K\cdot \left ( -8.10458\cdot 10^{-4}\; K^{-1} \right )=4.05704 \end{array}


Skriv et svar til: Hvordan regnes fgl. udtryk ud? Haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.