Dansk

Dansk A svær?

24. juni 2019 af Fatima2904 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal efter sommerferien på andet år HF, og skal op i dansk A eksamen. 

Jeg er i forvejen dårlig til analyse og fortolkning, og bruger gerne mange timer på en tekst, hvis jeg skal analyserer den. 

Men jeg har hørt, at til Dansk A eksamen trækker man en tekst, og får kun 1 times forberedelse. Kan man nå at analyserer og fortolke en tekst på blot en time?

Jeg frygter virkelig Dansk A eksamen, da 1 times forberedelse er slet ikke nok for mig. 

Er der nogen der har erfaring med det,og evt. skrive om hvordan det var?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2019 af Stygotius

Du skal  i hvert fald kunne sætte kommaer rigtigt og stave ordentligt.

P.S.   Er du hermafrodit,  "Fatima" ? 


Svar #2
24. juni 2019 af Fatima2904

wtf nej??


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juni 2019 af Stygotius

Nå, så det er bare endnu en dreng som gemmer sig bag et pigenavn.

Det har lærerne  for længst fundet ud af.


Brugbart svar (2)

Svar #4
25. juni 2019 af Jeppe101

#0

Tag dig ikke at #1 og hans konspirationsteori om drenge der har "pigenavne".

Det er din lærers job at gøre dig klar til eksamen, så jeg formoder, at du næste år vil kunne få hjælp af din lærer til at blive helt klar til eksamen.

Til eksamen skal du vist fremlægge i 8-10 min. om dine tekster og derfor kan du ikke komme helt i dybden med dem. Du skal derfor udvælge det vigtigste.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. juni 2019 af Stygotius

Hvorfor "pigenavne" i anførselstegn??


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. juli 2019 af mettemettemette

Det er et lidt sent svar. Du kan gøre meget gennem året for at forberede dig optimalt. Du får udleveret bøger med vejledning i analyse og fortolkning - brug dem som en standardliste. Vil du terpe her i sommerferien, kan du finde analysemodeller på internettet til fiktion, digte og taler. Jeg skrev mine ind på computeren så jeg altid havde en skabelon som jeg kunne udfylde.

Endvidere lavede jeg en kort analyse/fortolkning af alle de tekster vi fik udleveret. Det gør, at når du endelig kommer til eksamen, er du så øvet, at du ikke behøver at bruge værdifuld tid i forberedning til at slå begreber op. Endvidere vil de kendte tekster indgå i eksamensopgaverne, så jo mere du har analyseret dem, jo nemmere forløber eksamen. I mit tilfælde trak jeg et eventyr som jeg skulle analysere og sammenligne med en kendt tekst. Jeg havde allerede analyseret den kendte tekst, så halvdelen af arbejdet var gjort. Jeg havde highlightere i forskellige farver så jeg kunne markere direkte i den udleverede tekst - så slap jeg for nørklede noter. Jeg skrev istedet nummer ved hver markering og havde så en nummereret liste med stikord, Det var min oplevelse, at censor kunne lide at se, at der var arbejdet med selve teksten.

Vigtigst. Når du kommer ind i forberedelsen, skal du læse din tekst igennem uden at tage noter. 60 minutter er forbavsende lang tid. Derefter læser du teksten igennem igen. Find den røde tråd i fortællingen, hvis det er fiktion, og fordi du allerede har styr på den kendte tekst, er det let at sammenligne de to. Vil du have høje karakterer, skal du kunne bruge analyseudtryk, og jeg vil ikke lyve. Dansk A eksamen kan man ikke fuppe sig igennem, men kan du tema, personer, fortællerstemme, tidsperiode, stilarter, etc. så klarer du dig.

Som Jeppe siger, så har du 8-10 minutter, så du kan ikke nå i dybden, men lærer/censor vil stille spørgsmål bagefter, så det er bedst, at du kan lidt om forfatteren, hans/hendes forfatterskab, den tid vedkommende skrev i o.a. Alt det ved du, når du sidder i forberedelseslokalet, hvis du har været til timerne, hørt efter, taget noter og lavet hjemmearbejde. Jo mere du laver gennem året, jo lettere bliver forberedelsen og eksamen.


Svar #7
12. juli 2019 af Fatima2904

Tusind tak for svaret! Jeg har analyseret alle de tekster vi fik udleveret, øver mig på begreber, samt læser om forfatter. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. august 2019 af Ali1209

Slettet

Skriv et svar til: Dansk A svær?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.