Matematik

Hjæææælp

18. juli 2019 af mk2019 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg har brug for hjælp til denne opgave.... skal man ikke bare sætte 1000 ind på x's plads? Det har jeg så gjort, men jeg får ikke det resultat jeg skal have?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juli 2019 af OliverHviid

Jo, du skal blot indsætte x=1000. Hvilket resultat får du?


Svar #2
18. juli 2019 af mk2019 (Slettet)

Jeg får 2,92.... og min lærer siger at svaret er 18,63, hvilket ikke giver mening overhovedet...


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juli 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \ln (y) &= 1.574\cdot \ln (1000)-7.948 \\ y &= 18.63 \\\\ y &= 1.574\cdot \ln (1000)-7.948 \\ y &= 2.92 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juli 2019 af ringstedLC

I GeoGebra kan du bruge:

\begin{align*} &Beregn \left(\ln (K) = 1.574 * \ln \left( 1000 \right) - 7.948,K \right) \\ &\approx \left\{ K = 18.631 \right\} \text{ med afrunding indstillet til 3 decimaler} \end{align*}


Skriv et svar til: Hjæææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.