Matematik

omskriv

28. juli 2019 af 123sol (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven er vedhæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juli 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juli 2019 af mathon

                                       \small \small \small \small \begin{array}{llllll} 4x^2-12x+9\\\\ \left ( 2x \right )^2+2\cdot \left ( 2x \right )\cdot (-3)+3^2\\\\ \left (2x+(-3) \right )^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. juli 2019 af oppenede

Der er to løsninger:
  ((-2)x+3)^2=(2x+-3)^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. juli 2019 af Soeffi

#0.

Prøv gange parenteserne ud: 

(ax+b)^2={\color{Red} a^2}x^2+({\color{Magenta}2 ab} )x+{\color{Blue} b^2}

Sammenlign dette med: 

(ax+b)^2={\color{Red} 4}x^2+({\color{Magenta} -12} )x+{\color{Blue} 9}

Heraf ses, at 

{\color{Red} a^2}={\color{Red} 4} \wedge {\color{Blue} b^2}={\color{Blue} 9}\wedge {\color{Magenta} ab}={\color{Magenta} -6}\Leftrightarrow

({\color{Red} a}={\color{Red} -2}\wedge{\color{Blue} b}={\color{Blue}3})\vee({\color{Red} a}={\color{Red} 2}\wedge{\color{Blue} b}={\color{Blue}-3})


Skriv et svar til: omskriv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.