Fysik

Ukendt spædning

29. juli 2019 af Trojanskhest - Niveau: B-niveau

hey sp 

jeg er i gang med opgaven som er vedhæftet. 

jeg vil løse opgaven på ved at bruge formlen for u2, men tror ikke at det er helt korrekt netop fordi opgaven specifikt understreger at resitoreren er PARALLELt FOR r1. 

HJælp mig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juli 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. juli 2019 af peter lind

Der går ikke nogen strøm ud fra trådene til højre. Du må regne med at de ikke er koblet til noget. Du skal beregne strømmen I gennem de to modstande, som er SERIEKOBLET, ikke parallelt koblet. Spædningen u2 er så spændningen over de de 470 Ω som du kan finde ved hjælp af Ohms lov.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. juli 2019 af Eksperimentalfysikeren

Der er to spørgsmål i opgaven. i a) er der ikke forbudet noget mellem knuderne ved U2. Der er mindst tre måder at løse det på.

1) Brug formlen for spændingsdeling. Hvis du ikke kender den, kan du i stedet benytte

2) Brug Kircchoffs love, men i dette tilfælde er det simplere at benytte følgende

3) Find den samlede modstand i kredsløbet. Brug den til at finde strømstyrken, som igen bruges til at finde U2

For b) er opskriften stort set den samme, blot skal du i metode 3 starte med at finde erstatningsmodstanden for parallelforbindelsen mellem de 470Ω og 680Ω.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. juli 2019 af mathon

            \small \small \begin{array}{llllllr}\textup{jvf. din forrige tr\aa d}\qquad {\color{Red} https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1904535}\\\\ \begin{array}{llllllll} &&1)&\textup{parallelforbindelse}&\left ( 470\; \Omega \right )\parallel \left ( 680\; \Omega \right )=\frac{\left (470\; \Omega \right )\cdot \left ( 680\; \Omega \right )}{\left (470\; \Omega \right )+\left ( 680\; \Omega \right )}&=&\frac{6392}{23}\; \Omega \\\\&& 2)&\textup{sp\ae ndingsdeling}&U_2=\frac{9\; V}{(330+\frac{6392}{23})}\cdot \frac{6392}{23}&=&4.1\; \Omega \end{array}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. juli 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. august 2019 af mathon

kommentar:
                       serieforbundne modstande deler spændingen i modstandstallenes forhold.


Skriv et svar til: Ukendt spædning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.