Kemi

Hjælp hvor mange gram kulstof?

03. august 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Hvordan regner jeg opgaven på vedhæftede billede?

Jeg ved godt hvad facit er, men hvordan kommer jeg frem til det. Er der en formel, som jeg kan bruge eller en specifik fremgangsmåde, som jeg altid kan brruge i lign. opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. august 2019 af mathon


Svar #2
03. august 2019 af Lara45

#1 Kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. august 2019 af mathon

                                              \small \begin{array}{|l|c|c|} &SiO_2&C\\ \hline \textup{masse}/g&75.2&\mathbf{{\color{Red} 45.1}}\\ \hline \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&60.08&12.011\\ \hline \textup{antal mol}&1.252&3.756\\ \hline \textup{koefficienter}&1&3\\ \hline \end{array}


Svar #4
04. august 2019 af Lara45

#3 Tak, men jeg forsår ikke hvordan du har fået 45,1


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. august 2019 af mathon

                                         \small \begin{array}{|l|c|c|} &SiO_2&C\\ \hline \textup{masse}/g&75.2&\left ( 3.756 \right )\cdot (12.011)=\mathbf{{\color{Red} 45.1}}\\ \hline \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&60.08&12.011\\ \hline \textup{antal mol}&1.252&3.756\\ \hline \textup{koefficienter}&1&3\\ \hline \end{array}  


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. august 2019 af BlopBlip

mathon bruger ligningen:
n=\frac{m}{M}

Hvor n er "antal mol" (stofmængden), m er massen og M er molmassen (findes i det periodiske system).
Man starter med at udregne stofmængden af SiO2 og da man kender forholdet mellem SiO2 og C kan man "oversætte" stofmængden af SiO2 til stofmængden af C, herefter findes molmassen og man kan nu bruge ligningen ovenover dog skal den lige ændres til:

m=n\cdot Mm=n\cdot M


Svar #7
07. august 2019 af Lara45

#6 Tusind tak. Det er lige præcis sådan en forklaring jeg havde brug for. 

Jeg sidder med en anden opgave (vedhæftet) og jeg ved ikke hvilken formel jeg kan bruge. 

Er der nogle, der kan fortælle mig, hvordan jeg kan løse denne opgave?

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. august 2019 af mathon


Svar #9
07. august 2019 af Lara45

#4 Kan du hjælpe? Eller er der andre der kan?


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. august 2019 af mathon

 \small \small \begin{array}{lrcll} \textup{molforhold }\qquad NaOH:H_2SO_4=2:1\\\\ \begin{array}{lrcll} \textup{molligning:}& n_{NaOH}&=&2\cdot n_{H_2SO_4}\\\\ & V_{NaOH}\cdot c_{NaOH}&=& 2\cdot V_{H_2SO_4}\cdot c_{H_2SO_4}\\\\ & V_{NaOH}\cdot \left ( 4.0\; M \right )&=&2\cdot \left ( 0.1\; L \right )\cdot \left ( 0.2\; M \right )\\\\ &V_{NaOH}&=&2\cdot \left ( 0.1\; L \right )\cdot \frac{0.2\; M}{4.0\; M} =0.01\; L=10\; mL \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp hvor mange gram kulstof?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.