Kemi

Hjælp til at beregne fortyndingsfaktor

07. august 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Er der e formel som jeg kan bruge til at beregne fortyndingsfaktoren i nedenstående opgave?

Når en opløsning af insulin (molvægt: 5808 g/mol) med en koncentration på 580,8 g/L fortyndes til 50 mM er fortyndingsfaktoren .....

Svarmuliggheder: 

A) 2
B) 20
C) 200
D) 2000
E) 20000
 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. august 2019 af mathon

                       \small \begin{array}{llll} 1)&\textup{omregn 580.8 }\frac{g}{L}\textup{ til }\textup{mol\ae r koncentration}\\\\ 2)&\textup{og dern\ae st til mM}\\\\ 3)&\textup{vurd}\mathrm{\acute{e}}\textup{r nu fortyndingsfaktoren} \end{array}


Svar #2
07. august 2019 af Lara45

#1 Hvordan kan jeg omregne 580,8 g/L til molær koncentration og til mM?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. august 2019 af mathon

                       \small \small \begin{array}{llll} 1)&\textup{omregn 580.8 }\frac{g}{L}\textup{ til }\textup{mol\ae r koncentration}\\ &c=\frac{580.8\; \frac{g}{L}}{5808\; \frac{g}{mol}}=0.1\; M\\\\ 2)&\textup{og dern\ae st til mM}\\ &c=100\; mM\\\\ 3)&\textup{vurd}\mathrm{\acute{e}}\textup{r nu fortyndingsfaktoren} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til at beregne fortyndingsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.