Kemi

Kan ikke huske hvordan man udregner følgende:

14. august 2019 af 10986 - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde Oxidationstal for svovl i  Na2SO3? Nogle der kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2019 af mathon

                \small \begin{array}{lll} &\overset{+1}{Na}_2\overset{x}{S}\overset{-2}{O}_3\\\\ \textup{ladningen udadtil er }0\\\\ &2\cdot (+1)+x+3\cdot (-2)=0\\\\ &2+x-6=0\\\\ &x-4=0\\\\ &x=+4 \end{array}


Svar #2
15. august 2019 af 10986

Tak, men hvordan ved du at Na har en ladning på +1, jeg kender kun reglen om at H skal være +1 og at O skal være -2 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2019 af mathon

Na optræder kun i OT +1.


Skriv et svar til: Kan ikke huske hvordan man udregner følgende:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.