Matematik

Geometri

20. august 2019 af mims28 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber der er en der kan hjælpe mig :)

Vedhæftet fil: Mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2019 af doko

Dun kan bruge cosinus relationerne til at løse opgave a, da du kender længden af siderne AB og AD samt vinklen til A.

og generelt ser det egentlig ud til at du bare skal bruge cosinus og sinus relationerne til at løse opgaven ;)


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. august 2019 af SuneChr

Vi får de to trekanters samlede areal at vide, så vi kan gøre brug af:
Areal ΔABD + Areal ΔBCD = 34
Vi får så:
       1/2·|AB|·|AD|·sin A  + 1/2·|BC|·|BD|·sin CBD = 34


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2019 af mathon

                        \small \small \begin{array}{lllll} &T_{ABD}=\tfrac{1}{2}\cdot 4.50\cdot 7.50\cdot \sin(98\degree)=16.71\\\\&T_{BCD}=34-16.71 \\\\ &\left | BD \right |=\sqrt{4.50^2+7.50^2-2\cdot 4.50\cdot 7.50\cdot \cos(98\degree)} \\\\ &T_{BCD}=\tfrac{1}{2}\cdot 8.50\cdot \left | BD \right |\cdot \sin(v)=34-16.71 \end{array}


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.