Matematik

Reducering

23. august 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

Halløj SP

Vil gerne vide hvordan man kan reducere de her mest muligt.

Vil være en stor hjælp

På forhånd tak!


Svar #1
23. august 2019 af KageSpiseren

glemte lige hehe :P


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. august 2019 af PeterValberg

Du skal huske på, at når du hæver en "minusparentes", så ændres
fortegnene på alle led i parentesen. Er det derimod en "plusparentes",
du skal hæve, så fjerner du bare parentes-tegnene...

4m - ((2m + n) - (4m - 7n) + (2m - 8n)) =
4m - (2m + n - 4m + 7n +2n - 8n) = 
4m - (0) =
4m

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. august 2019 af PeterValberg

22x - ((10x + 5y) - (7x - 4y) + (x - 9y)) =
22x - (10x + 5y - 7x +4y + x - 9y) =                 
22x - (4x + 0y) =
22x - 4x =
18x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. august 2019 af PeterValberg

Se eventuelt dette < LINK > .... (webmatematik.dk omkring reduktion)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
26. august 2019 af KageSpiseren

Tusind tak bedre forståelse nu!


Svar #6
26. august 2019 af KageSpiseren

Fik besked på jeg skulle gøre sårn her 


Svar #7
26. august 2019 af KageSpiseren

der skulle stå 2m istedet for 2 n i nr #2


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. august 2019 af PeterValberg

Vedr. #6

Det er ikke helt samme opgave, som den første opgave i det, du vedhæftede i #1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #9
26. august 2019 af PeterValberg

Vedr. #7

Det forklarer den lille uoverensstemmelse,.....
så er løsningen som angivet i #2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.