Matematik

Aflevering

28. august 2019 af maggijo01 - Niveau: B-niveau

Hej... tror denne opgave er relativt simpel, kan bare ikke gennemskue den? PÅ forhånd tak

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2019 af ringstedLC

Du må opstille en prisfunktion p(x), hvor x er antal kugler og p(0) er vaflens pris. Antag at p er lineær.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2019 af peter lind

Kald vaflens for x og en kugles pris for y

prisen for vaflen med 2 kugler bliver så

x+2y=36

tilsvarende får du for vaflen med 6 kugler

x+6y = 68

løs de fremkomne ligninger


Svar #4
28. august 2019 af maggijo01

Wordmat siger ligningen ikke kan løses? Skal jeg bare trykke alt L eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2019 af ringstedLC

"ligningen", - du skal løse et ligningssystem med to ligninger fordi der er to ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll} \textup{solve}(36=2x+b\textup{ } and\textup{ } 68=6x+b,x,b) \end{array}


Svar #7
28. august 2019 af maggijo01

Det kan jeg ik lige gennemsku? Har ik lige regnet med to ubekendte før. Du vil ik hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2019 af Dennis329324 (Slettet)

1 kugle må vel være kr. 8, så vaflen (alene, uden kugler, da x = antal kugler) må koste kr. 20? y = pris for vaflen. Du kan vel evt. gøre brug af lineær regression og anvende en model derfra til, at argumentere? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2019 af Dennis329324 (Slettet)

Det her kunne du evt gøre i nspire :) håber det hjalp

Vedhæftet fil:sp lineær reg.png

Svar #10
28. august 2019 af maggijo01

Den skal løses uden hjælpemiddler??


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2019 af mathon

                        \small \small \small \begin{array}{llllll}x\textup{:}&\textup{antal kugler}\\b\textup{:}&\textup{vaffelpris} \\\\I\textup{:}& 6x+b&=&68\\ II\textup{:}& 2x+b&=&36&II\textup{ subtraheres fra I}\\ &4x&=&32\\ &x&=&8&\textup{indsat i II}\\ &2\cdot 8+b&=&36\\ &b&=&36-16\\ &b&=&20 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. august 2019 af ringstedLC

#7

Det kan jeg ik lige gennemsku? Har ik lige regnet med to ubekendte før. Du vil ik hjælpe?


Du har løst to ligninger med to ubekendte, men sikkert glemt det.

Bliv opdateret her (bemærk niveauerne): https://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/ligninger/to-ligninger-med-to-ubekendte 

og her: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/ligninger/to-ligninger-med-to-ubekendte

Den præcise indtastning i CAS er selvfølgelig afhængig af din CAS.


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. august 2019 af mathon

                        \small \small \small \small \small \begin{array}{llllll}x\textup{:}&\textbf{kuglepris}\\b\textup{:}&\textup{vaffelpris} \\\\I\textup{:}& 6x+b&=&68\\ II\textup{:}& 2x+b&=&36&II\textup{ subtraheres fra I}\\ &4x&=&32\\ &x&=&8&\textup{indsat i II}\\ &2\cdot 8+b&=&36\\ &b&=&36-16\\ &b&=&20 \end{array}


Svar #14
28. august 2019 af maggijo01

Ser det ik rigtigt ud?


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. august 2019 af ringstedLC

"minusser" og "plusser" er 5. klasse sprog. Så det er da ikke glemt altsammen. I Matematik lægger man sammen eller adderer, henholdsvis trækker fra eller subtraherer.

Der er flere fejl...:

\begin{align*} \text{... og finder }x& \\ (6x-y)-(2x+y) &= 4x \\ \tfrac{32}{4x} &= 8\text{ Forkert og hvor kommer "32" og "8" fra?} \\ \text{fordi: }\tfrac{32\,\cdot \, 4x}{4x} &= 8\cdot 4x \\ 32 &= 32x \\ x &= 1\neq8\\ \text{Opstillet overskueligt:}& \\ \text{... og finder }x& \\ (6x-y)-(2x+y) &= 68-36 \\ 4x &= 32 \\ x &= \tfrac{32}{4} \\ x &= 8 \end{align*}

Øv dig i løsning af ligninger og lær at opstille dem korrekt.


Skriv et svar til: Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.