Matematik

Forklar med ord, hvordan man vha. en funktion kommer fra x-værdi til y-værdi.

29. august 2019 af denjnew (Slettet) - Niveau: C-niveau

Forklar med ord, hvordan man vha. en funktion kommer fra x-værdi til y-værdi??????


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2019 af Dennis329324 (Slettet)

Hvis du tager en lineær funktion der følger formlen f(x)=ax+b, så er du vel på dette tidspunkt informeret om, at der er tale om "uafhængige" og "afhængige" variable, x er uafhængig, men y er afhængig. Med andre ord, når du indsætter et eller andet tal på x'ets plads, kommer der en tilsvarende y-værdi ud :) eks. f(x)=3x+4, vi indsætter 3 i f(x), f(3)=3*3+4, y = 13. 


Svar #2
29. august 2019 af denjnew (Slettet)

Forklar hvordan punktets y-værdi kan beregnes vha. forskriften - og udregn den.

hvad med dette spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2019 af Dennis329324 (Slettet)

Y-værdien afhænger af hvilket tal du har sat ind på x'ets plads i din forskrift, eks. f(x):=2x+3, du indsætter 3 i f, så f(3)=2*3+3, du får derved en y-værdi på 9. 


Svar #4
29. august 2019 af denjnew (Slettet)

Forklar hvordan grafen for en funktion kan opfattes som en uendelig mængde punkter, med koordinatsæt (x, f(x)).  

kan du denne her


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2019 af Dennis329324 (Slettet)

Ja x,(f(x) er jo x,y koordinater til nogle punkter på en graf. Og der findes mange, uendelig mange punkter :) Hvis det er sådan det skal forståes?


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. august 2019 af SuneChr

.SP 300820190034.JPG

Vedhæftet fil:SP 300820190034.JPG

Skriv et svar til: Forklar med ord, hvordan man vha. en funktion kommer fra x-værdi til y-værdi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.