Matematik

Vektorfunktion

29. august 2019 af helpn - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Vedhæftet fil: 3.PNG

Svar #1
29. august 2019 af helpn

Har ikke rigtig styr på det her emne, så det kunne være super fedt med en gennemgang af hvordan jeg løser den :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2019 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lllll}a)\\ &\textup{det ses, at}\\ &\textup{2.koordinaten}\\& \textup{giver samme}\\ &\textup{v\ae rdi for }&t=\sqrt{3}\qquad \textup{og}\qquad t=-\sqrt{3}\\ &\textup{og at}\\ &\textup{1.koordinaten}\\ &\textup{blot skifter}\\& \textup{fortegn:}\\ &\textup{hvorfor:}&f(\left \{ -\sqrt{3},\sqrt{3} \right \})=\left\{\begin{matrix} \begin{pmatrix} 0\\-1 \end{pmatrix}\\ \begin{pmatrix} 0\\-1 \end{pmatrix} \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2019 af mathon

                 \small \small \begin{array}{lllllll}b)\\ &\frac{\mathrm{d} \overrightarrow{r}(t)}{\mathrm{d} t}=\begin{pmatrix} 3t^2-3\\2t \end{pmatrix}\\\\ &\frac{\mathrm{d} \overrightarrow{r}\left(-\sqrt{3}\right)}{\mathrm{d} t}=\begin{pmatrix} 6\\ -2\sqrt{3} \end{pmatrix}&\frac{\mathrm{d} \overrightarrow{r}\left(\sqrt{3}\right)}{\mathrm{d} t}=\begin{pmatrix} 6\\2\sqrt{3} \end{pmatrix} \\\\\\\\ &\cos(v_{\textup{spids}})=\frac{\left | \begin{pmatrix} 6\\-2\sqrt{3} \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 6\\2\sqrt{3} \end{pmatrix} \right |}{\left (4\sqrt{3} \right )^2 }=\frac{24}{48}=\frac{1}{2}\\\\ &v_{\textup{spids}}=\cos^{-1}\left ( \frac{1}{2} \right )=60\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2019 af mathon

korrektion

                 \small \small \small \begin{array}{lllll}a)\\ &\textup{det ses, at}\\ &\textup{2.koordinaten}\\& \textup{giver samme}\\ &\textup{v\ae rdi for }&t=\sqrt{3}\qquad \textup{og}\qquad t=-\sqrt{3}\\ &\textup{og at}\\ &\textup{1.koordinatens}\\ &\textup{led blot skifter}\\& \textup{fortegn:}\\ &\textup{hvorfor:}&f(\left \{ -\sqrt{3},\sqrt{3} \right \})=\left\{\begin{matrix} \begin{pmatrix} 0\\-1 \end{pmatrix}\\ \begin{pmatrix} 0\\-1 \end{pmatrix} \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.