Matematik

Differential ligninger.

29. august 2019 af Jepp5220 - Niveau: A-niveau

Har bøvlet med en type opgaver i noget tid, og håber i kan hjælpe mig.

Lad
 h(t)=2tf(t)
Hvor funktionen f opfylder, at 

f(2)=1 : f'(2)=3

Angiv h'(2)

Jeg mente at man skulle opfatte funktionen som en sammensat funktion, og anvende produkt reglen, men får et svar der ikke er i facit. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2019 af peter lind

Det er ikke en differentialligning.

Du skal ikke differentiere det som en sammensat funktion. Du skal blot differentiere højre side ved brug af produktreglen og derefter sætte t=2

Hvilken funktioner ser du h(t) som sammensat af ?


Svar #2
29. august 2019 af Jepp5220

Jeg er ikke sikker på hvorfor jeg skrev sammensat funktion. Jeg benyttede produkt reglen til at differentiere højre side, og insatte 2 på t´s plads, og fik svaret 9. 

2t' * f(t)+2t*f(t)' 2*1+2*2+3=9

Dette er dog ikke facit


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2019 af MatHFlærer

h’(t)=2tf’(t)+2f(t)



h’(2)=2*2*3+2*1=12+2=14

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2019 af mathon

                         \small \small \begin{array}{lllll} h(t)&=&2t\cdot f(t)\\\\ h{\, }'(t)&=&2\cdot f(t)+2t\cdot f{\, }'(t) \\\\ h{\, }'(2)&=&2\cdot f(2)+2t\cdot f{\, }'(2)\\\\ h{\, }'(2)&=&2\cdot1+2\cdot 2\cdot 3=14 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2019 af AMelev

#2 Dit problem er "bare", at du sjusker ved skrivningen  2t' * f(t)+2t*f(t)' 2*1+2*2+3=9

Du skal skrive, hvad du bestemmer 
h'(t) = 2t' * f(t)+2t*f(t)' 
h'(2) = 2*1+2*2*3 = ...


Svar #6
30. august 2019 af Jepp5220

Holy shit hvor er det træls at det er et misplaceret tegn der gør udfaldet. Tak for hjælpen gutter

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2019 af AMelev

Jamen sådan er det - omhyggelighed kan spare en for en masse bøvl ??

Skriv et svar til: Differential ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.