Matematik

En funktion f er bestemt ved ( ) 4 5 . 2 f x x x = + + Undersøg, om punktet P(8,11) ligger på grafen for f.

01. september 2019 af matematikhjælp11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået denne opgave for, uden hjælpemidler.

Jeg forstår godt nok slet ikke hvordan jeg skal finde frem til resultatet. Så, hvis der er en venlig sjæl som kan forklare, modtages det gerne! Tak på forhånd

En funktion f er bestemt ved

f(x)= 4/x + x + 5/2

Undersøg, om punktet P(8,11) ligger på grafen for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2019 af mathon

                     \small \textup{Unders\o g \textbf{om} }f(8)=11


Svar #2
01. september 2019 af matematikhjælp11 (Slettet)

Hej Mathon.

vil du uddybe lidt?

undskyld, og tak for hjælpen.


Svar #3
01. september 2019 af matematikhjælp11 (Slettet)

skal jeg bare sætte x = 8 og f(x) = 11?

så får jeg det til, at ligningen ikke passer, dvs. punktet ikke ligger på grafen for f


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2019 af mathon

    \small \begin{array}{llll} \small \textup{Unders\o g \textbf{om} }f(8)=11\\\\ &f(8)=\frac{4}{8}+8+\frac{5}{2} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. september 2019 af ringstedLC

#3:

\begin{align*} f(x) &= \frac{4}{x}+x+\frac{5}{2}\;,\;x\neq0 \\ f(8)=11 &= \tfrac{4}{8}+8+\tfrac{5}{2} \\ 11 &= 8+\tfrac{1+5}{2} \\ 11 &= 8+3 \\ \end{align*}

Når du har lavet en udregning i hånden, så tjek den med CAS:

solve\left ( 11=4/x+x+5/2, x \right )\rightarrow \left \{ x=0.5, x=8 \right \}


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. september 2019 af Dennis329324 (Slettet)

Som Mathon siger; f(x) skal forståes som "funktionsværdien af x" Det vil sige, den værdi du sætter ind på den uafhængige variabels plads, x - så kommer der en ny variabel y's værdi frem. Med andre ord, når du indsætter 8 på x's plads og udregner, så skulle du gerne få en funktionsværdi y = 11. 


Svar #7
01. september 2019 af matematikhjælp11 (Slettet)

Mange mange tak for hjælpen!! 


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved ( ) 4 5 . 2 f x x x = + + Undersøg, om punktet P(8,11) ligger på grafen for f.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.