Matematik

differentialregning

01. september 2019 af Teriperry - Niveau: A-niveau

sidder fast i en opgave der lydder:

en differentialligning er givet ved: dy/dx=k*x*y=3x, hvor k er en konstant

grafen for en prtikulær løsning til en differentialligning har en tangent i punktet P81,4) med ligningen: y=5x-1.

beregn konstanten k.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2019 af peter lind

k*x*y = 3x  ????

Jeg formoder at der skal stå P(1,4)

Sæt x=1. y=4 ind i differentialligningens højre side. Resultat skal give 5, lijens hældningskoefficient


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2019 af mathon

             \small \begin{array}{llll} \textup{I punktet P(1,4)}\\ &\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}&=&k\cdot 1\cdot 4=3\cdot 1\\\\ &4k&=&3\\\\ &k&=&\frac{3}{4} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2019 af mathon

             \small \small \begin{array}{llll}\textup{korrektion:} \\\textup{I punktet P(1,4)}\\ &\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}&=&k\cdot 1\cdot 4=5\\\\ &4k&=&5\\\\ &k&=&\frac{5}{4} \end{array}


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.