Matematik

Omvendt proportionalitet

02. september 2019 af mastodont - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg har brug for hjælp til denne opgave: 

For en bestemt gas er trykket af gassen omvendt proportional med volumen af gassen. Det oplyses, at proportionalitetskonstanten er 7923. 

Indfør passende variable, og opstil et udtryk for trykket af gassen som funktion af volumen af gassen. 

På forhånd tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2019 af PeterValberg

Omvendt proportionalitet:

y=\frac{k}{x}

hvor k er proportionalitetskonstanten

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2019 af mathon

Omvendt proportionalitet:

      \small x\cdot y=k

hvor k er proportionalitetskonstanten


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2019 af mathon

Indfør passende variable, og opstil et udtryk for trykket af gassen som funktion af volumen af gassen. 

               \small \begin{array}{llll} &p\cdot V=7923\\\\ \textup{ }&p(V)= \frac{7923}{V} \end{array}


Svar #4
04. september 2019 af mastodont

Din næst sidste sætning: p(V)= 7923/V, er jeg ikke helt med på..er det ikke nok at skrive p * V= 7923 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2019 af mathon

opstil et udtryk for trykket af gassen som funktion af volumen af gassen. 


Skriv et svar til: Omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.