Matematik

Matematisk problemløsning

02. september 2019 af pigen04 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg er meget i tvivl om denne opgave. Den lyder egentlig meget simpel, men forstår den bare slet ikke. Hvis eleverne sælger kaffe for 4400 kr. til skolefesten, får 9A råd til en hyttetur. Eleverne forventer at sælge dobbelt så mange små bægre som store bægre kaffe. Hvor mange små bægre kaffe og hvor mange store bægre kaffe skal 9A sælge for at få råd til en hyttetur, hvis de sælger dobbelt så mange små bægre som store bægre kaffe? Lille bæger kaffe koster 6 kr. og et stort bæger kaffe koster 10 kr.

Håber I kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2019 af peter lind

hvis du kalder antallet af stor ære solgt for x biliver antallet af små bægre solgt 2x. Der bliver så solgt for 10x+6x=16x kroner


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2019 af mathon

\small \begin{array}{c|c|c|c|c} \textup{sm\aa \ b\ae gre}&\textup{store b\ae gre}&\textup{indt\ae gt sm\aa \ b\ae gre}&\textup{indt\ae gt store \ b\ae gre}&\textup{samlet indt\ae gt}\\ \hline 2x&x&2x\cdot 6&x\cdot 10&2x\cdot 6+x\cdot 10=4400 \end{array}

                                                \small \begin{array}{lllll} \textup{ligning:}\\&12x+10x&=&4400\\\\ &22x&=&4400\\\\ &22x&=&22\cdot 200\\\\ &x&=&200 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2019 af mathon

                                               \small \small \begin{array}{c|c} \textup{sm\aa \ b\ae gre}&\textup{store b\ae gre}\\ \hline 400&200 \end{array}


Skriv et svar til: Matematisk problemløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.