Matematik

mat b

03. september 2019 af Ida1235 - Niveau: B-niveau

Opgave vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2019 af StoreNord

Det begrænser jo desværre mulighederne for at få hjælp, at der skal bruges maple.
Men så får du til gengæld god brug for at lære det selv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2019 af mathon

       \small \begin{array}{llllllll} f_1(x)=x^2+x+6=\left ( x+\frac{1}{2} \right )^2+\frac{23}{4}&\textup{ingen r\o dder}\\\\ f_2(x)=x^2-1^2=\left ( x+1 \right )(x-1)&\textup{r\o dder }x=\left\{\begin{matrix} -1\\1 \end{matrix}\right.\\\\ f_3(x)=x^2-4x=(x-2)^2-4=(x-0)(x-4)&\textup{r\o dder }x=\left\{\begin{matrix} 0\\4 \end{matrix}\right.\\\\ f_4(x)=x^2+8x+16=(x+4)^2&\textup{rod }x=-4\\\\ f_5(x)=f_1(x)\\\\ f_6(x)=3x^2+3x-18=3\cdot \left ( x+\frac{1}{2} \right )^2-\frac{75}{4}=3(x+3)(x-2)&\textup{r\o dder }x=\begin{pmatrix} -3\\2 \end{pmatrix}\\\\ f_7(x)=101x^2-101=101\cdot f_2(x)\\\\ f_8(x)=x^2-x-1=\left ( x-\frac{1}{2} \right )^2-\frac{5}{4}=\left ( x+\frac{\sqrt{5}+1}{2} \right )\left ( x-\frac{\sqrt{5}+1}{2} \right )&\textup{r\o dder }x=\left\{\begin{matrix} \frac{-\sqrt{5}+1}{2}\\\frac{\sqrt{5}+1}{2} \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: mat b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.