Matematik

Vektorer: Bestem t (hjælp!)

03. september 2019 af klaraka (Slettet) - Niveau: A-niveau

I planen er der givet to vektorer, a =  ( t - 2, 5) og b = ( 3, -3), hvor t er et tal. Bestem tallet t så vektorerne a og b er ortogonale. 

Nogen der kan hjælpe og forklare hvorfor de gør som de gør? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2019 af peter lind

Beregn skalarproduktet mellem a og b. Det bliver en lineær funktion i t. Vektorene er ortogonal hvis og kun hvis de er ortogonale


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2019 af mathon

Beregn skalarproduktet mellem a og b. Det bliver en lineær funktion i t. Vektorerne er ortogonale hvis - og kun hvis - deres skalarprodukt er lig med 0.

                \small \begin{array}{llllll} \mathbf{a}\cdot \mathbf{b}=0\\\\ \begin{pmatrix} t-2\\5 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 3\\-3 \end{pmatrix}=0\\\\ (t-2)\cdot 3+5\cdot (-3)=0\textup{ ...} \end{array}


Skriv et svar til: Vektorer: Bestem t (hjælp!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.