Matematik

ligningner

05. september 2019 af Amalie1234324 - Niveau: C-niveau

Hej,

Hvordan løser man lignignen 3x-7/2+8=4x

Jeg har prøvet at flytte 7 tallet, 8 tallet og 2 tallet til den højre side, for at samle x, men får -0,5. Det rigtige resultat er 9/5


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2019 af Eksperimentalfysikeren

Du skriver ikke, hvordan du  gør det.

Vær forsigtig med udtrykket "flytte over på den anden side af lighedstegnet". Det siger ikke ret meget om, hvad man gør. Brug i stedet: "Trække 8 fra på begge sider af lighedstegnet, lægge 7/2 til på begge sider af lighedstegnet, trække 4x fra på begge sider af lighedstegnet osv.

Man kan gøre mange ting på den ene side af lighedstegnet, hvis man gør det samme på den anden side af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2019 af PeterValberg

Er det således, opgaven ser ud?

\frac{3x-7}{2}+8=4x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2019 af PeterValberg

I forlængelse af #2

I så fald trækker du 8 fra på begge sider.
Ganger derefter begge sider med 2.
Samler x'erne på den ene side og tallene på den anden
Dividerer begge sider med det tal, der får x til at stå alene...

\frac{3x-7}{2}+8= 4x

\frac{3x-7}{2}+8{\color{Red} -8}= 4x{\color{Red} -8}

\frac{3x-7}{2}= 4x-8

\frac{{\color{Red} 2}\cdot(3x-7)}{2}= {\color{Red} 2}\cdot(4x-8)

3x-7=8x-16

3x{\color{Red} -8x}=-16{\color{Red} +7}

-5x=-9

\frac{-5x}{{\color{Red} -5}}=\frac{-9}{{\color{Red} -5}}

x=\frac{9}{5}
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: ligningner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.