Matematik

Haster

05. september 2019 af 758 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan en med ord forklare mig det her? ville være en kæmpe hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2019 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} ax^3+bx^2+cx+8&a,b,c\in \mathbb{R} \end{array}


Svar #2
05. september 2019 af 758 (Slettet)

kan du forklare mig hvordan du kom frem til det


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Et tredjegradspolynomium har den generelle form:

f(x) = ax3 + bx2 + cx + d, hvor a ≠ 0

Hvis der skal gælde at f(0) = 8, så har vi at

f(0) = 8  <=>

a*03 + b*02 + c*0 + d = 8  <=>

d = 8

Så vi skal bare have at d er 8, men ellers kan vi vælge a, b og c som vi har lyst til. (Dog må a ikke være 0 da det så ikke er et tredjegradspolynomium.)

Så du kan for eksempel vælge

2x3 + 5x2 - 3x + 8


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2019 af mathon

korrektion:

                  \small \small \begin{array}{lllll} ax^3+bx^2+cx+8&a\in \mathbb R_o\textup{ og }b,c\in \mathbb{R} \end{array}


Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.