Kemi

Plasmakoncentration og halveringstid

05. september 2019 af Hijsa - Niveau: A-niveau

Hvis et lægemiddel har en plasma-halveringstid på 5 timer, og en plasmakoncentration på 150, hvad vil koncentrationen være efter seponering 20 timer senere?


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. september 2019 af peter lind

Efter 5 timer halveres koncentrationen til 75

efter ydeliger 5 timer halveres koncentrationen til 75/2

efter ydeliger 5 timer halveres ...

....

Kan du selv klare resten ?


Svar #2
05. september 2019 af Hijsa

Nårh Gud, det var simpelt. Tak skal du have :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. september 2019 af mathon

                      \small \small f\left(t+n\cdot T_{\frac{1}{2}}\right)=\left (\frac{1}{2} \right )^n\cdot f(t) \qquad n\in \mathbb N


Skriv et svar til: Plasmakoncentration og halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.