Kemi

Bestemmelse af C med enhederne mg/mL

05. september 2019 af SofieØst (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg skal i en opgave bestemme koncentrationen af jern med enhederne mg/mL

øvelsen lyder:

Der fremstilles en Fe-standardopløsning

0.07g Fe(NH4)2(SO4)2*6H2 (Mohrs salt) afvejes med 0.0001g nøjagtighed og overføres til en 1L målekolkbe- Stoffet opløses ved tilsætning af 50mL ionbyttet vand og 1mL koncetreret H2SO4.
Målekolben fyldes til 1L-mærket med ionbyttet vand.

Den nøjagtige Fe koncentration udregnes.

jeg udregner koncentrationen til:

c(Fe2+)=0.1785076758  mol/mL

men hvordan omregner jeg det så enheden bliver mg/mL?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2019 af Zagoria (Slettet)

70 mg (NH4)2 Fe (SO4)2 , 6 H2O  i 1.00 liter opløsning 

indeholder (70 · 55.845) / 392.14 = 9.969 = 10 mg Fe /liter og

og omregnet til mg/ml bliver det .01 mg Fe / ml opløsning

anvendt molvægt Fe er 55.845 g / mol og molvægt for

(NH4)2 Fe (SO4)2 er 392.14 g/ mol

samt  at .07 gram er 70 mg


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2019 af Zagoria (Slettet)

#1

70 mg (NH4)2 Fe (SO4)2 , 6 H2O  i 1.00 liter opløsning 

indeholder (70 · 55.845) / 392.14 = 9.969 = 10 mg Fe /liter og

og omregnet til mg/ml bliver det .01 mg Fe / ml opløsning

anvendt molvægt Fe er 55.845 g / mol og molvægt for

(NH4)2 Fe (SO4)2 er 392.14 g/ mol

samt  at .07 gram er 70 mg


              rettelse

              I næstsidste linje skal der stå (NH4)2 Fe (SO4)2 , 6 H2O er 392.14 g/ mol


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2019 af Zagoria (Slettet)

Til # 0

c ( Fe 2+ ) skal være 1.785 · 10 -7  mol / ml.   Udregning : (.07) / ( 392.14 · 103 ) = 1.785 · 10-7

mg Fe / ml = ( 9.969 · 10-6 )· 103  = 9.969 · 10-3  = .00969 = .01 mg / ml

55.845 er molvægt for Fe


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2019 af Zagoria (Slettet)

Til # 0   ( jeg fik desværre slettet  en linje i svar #3) så endnu engang

c ( Fe 2 +) skal være 1.785 · 10-7 mol / ml  Udregning : (.07) / ( 392.14 ·103 ) = 1.785 · 10 -7

gram Fe / ml er ( 1.785 · 10-7 ) · 55.845 = 9.969 · 10-6 gram Fe / ml

mg Fe / ml  er ( 9.969 · 10-6 ) · 103 = 9.969 · 10-3 = .00969 = .01 mg / ml

55.845 er molvægt for Fe


Skriv et svar til: Bestemmelse af C med enhederne mg/mL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.