Matematik

Bestemme største- og mindsteværdien for: f(x) = 3sin(2x + 0,7) + 1

09. september 2019 af Diekelmann (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, Jeg sidder og fumler med denne opgave. Jeg har lidt svært ved at finde den metode jeg skal bruge til at udregne største- og mindste værdien for: f(x) = 3sin(2x + 0,7) + 1

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2019 af mathon

                         \small \begin{array}{llr} f_{max}=3\cdot 1+1&=&4\\\\ f_{min}=3\cdot (-1)+1&=&-2 \end{array}

 \small \textup{da }-1\leq \sin(...)\leq 1


Svar #2
09. september 2019 af Diekelmann (Slettet)

skal jeg sætte 0,7 ind på det første 1 tal ?

og hovrdan regner man perioden for f?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \sin_{min.} &= -1 \\ \sin_{maks.} &= 1 \\ \end{align*}

Det er ligegyldigt af hvad, du tager "sinus", -1 ≤ sin ≤ 1.


Svar #4
09. september 2019 af Diekelmann (Slettet)

ahhh, okay tak 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2019 af ringstedLC


Skriv et svar til: Bestemme største- og mindsteværdien for: f(x) = 3sin(2x + 0,7) + 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.