Matematik

Trekanter

11. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan laves formel på de her trekanter og udregning vh Christian.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2019 af SuneChr

De er jo alle retvinklede trekanter, hvor de, for en retvinklet trekant, trigonometriske grundformler gælder. Pythagora har sikkert også lidt at sige.


Svar #2
11. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Okay, man hvordan stilles formelen så op?


Svar #3
11. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Som sagt store A er 27grader og lille c er 5, beregn lille a og store b og lille b. spørgsmålet er bare ved ikke hvordan man laver formelen vh Chirstian.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2019 af SuneChr

cos er hosliggende divideret med hypotenuse,
sin er modstående divideret med hypotenuse,
tan er modstående divideret med hosliggende.


Svar #5
11. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Er det så simple?


Svar #6
11. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Kan du uddybe det lidt næremere angånede A er 27 grader og lille c er 5 beregn lille a og store b og lille b. det vil være en stor kæmpe hjælp. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2019 af SuneChr

A + B + C = 180º
B = .......
sin A = a/c     a = c·sin A
sin B = b/c     b = c·sin B   


Svar #8
11. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Okay prøv lige og lav den her, så er det meget nemmere for mig.

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2019 af ringstedLC

#8: Nej, det er ikke, for i de næste opgaver gives andre oplysninger. I en retvinklet trekant er der fem ubekendte størrelser. Ved forståelse af Pythagoras, trigonometri og almindelig navngivning i en retvinklet trekant kan de alle beregnes, når nogle af størrelserne er oplyst.

NB: "lille a" er a, "store b" er B.


Svar #10
11. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Okay 


Svar #11
11. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Man hvordan stilles formelen så op?


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. september 2019 af ringstedLC

#7

A + B + C = 180º
B = .......
sin A = a/c     a = c·sin A
sin B = b/c     b = c·sin B   


\begin{align*} \angle C &= 90^{\circ}\;,\;\angle A=27^{\circ} \\ \angle A+\angle B+\angle C &= 180^{\circ} \\ \angle B &= 180^{\circ}- \angle A-\angle C \\ c=5 &=\text{hypotenuse} \\ \sin(\angle A) &= \frac{a}{c}\Leftrightarrow a=\sin(\angle A)\cdot c \\ \sin(\angle B) &= \frac{b}{c}\Leftrightarrow b=\sin(\angle B)\cdot c \\ \end{align*}


Svar #13
14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Tak for hjælpen Ringsted LC


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.