Matematik

Differentiering

11. september 2019 af IMBN3 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kan nogen hjælpe med en differentiering af denne fkt:
F(t)= (A*1-A*e-Bt^2) +C*q-t*p

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2019 af AMelev

Står der F(t)=A-A\cdot e^{-B\cdot t^2}+C\cdot q-t\cdot p?

e^{-B\cdot t^2} er sammensat af y=e^{-B\cdot t^2} og e^y, så ( e^{-B\cdot t^2})'=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} y}(e^y)\cdot \frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} t}y=e^y\cdot (-B\cdot t^2)'=e^y\cdot \left (-2B\cdot t \right ) =-2B\cdot t\cdot e^{-B\cdot t^2}
dvs. F'(t) =2A\cdot B\cdot t\cdot e^{-B\cdot t^2}-p


Svar #2
11. september 2019 af IMBN3 (Slettet)

Ja, det er rigtigt - og tusind tak!


Svar #3
11. september 2019 af IMBN3 (Slettet)

Må jeg lige spørge; hvad skete der med q'et?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2019 af AMelev

C og q er konstanter uafhængige af t, så differentieret giver de 0.


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.