Matematik

løs problemregningsstykkerne

11. september 2019 af roliana - Niveau: 9. klasse

En mand er 10 dage om at grave en grøft. Hvor lang tid ville 5 mand være om at grave den samme grøft? (Hint: hvor meget grøft kan en mand grave på en dag?)

tror at man skal divider 10 med 5 altså 10:5 = 2 men er ikke sikre !


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2019 af IMBN3 (Slettet)

Ja det er rigtigt; 2 dage.


Svar #2
11. september 2019 af roliana

ok, og tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2019 af ringstedLC

Ved brug af hintet:

\begin{align*} \text{Gr\o ft(er) pr. dg pr. mand}:\frac{\text{Gr\o ft}}{\frac{\text{dg}}{\text{mand}}} =\frac{1}{\frac{10}{1}}=\frac{1\cdot 1}{10} &= 0.1 \\ \text{Gr\o ft(er) pr. dg pr. 5 mand}:\frac{\text{Gr\o ft}}{\frac{\text{dg}}{\text{mand}}} =\frac{1}{\frac{10}{5}}=\frac{1\cdot 5}{10} &= 0.5 \\ \end{align*}


Skriv et svar til: løs problemregningsstykkerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.