Matematik

Isolere A&p

12. september 2019 af IMBN3 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg har en funktion, der ser således ud

44.000=(A-Ae-0,08*5^2+20)*2000-5*p

og her skal jeg isolere både A og p.
Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2019 af mathon

                         \small \begin{array}{rlll} \frac{44.000+5p}{2000}&=&A-Ae^2+20\\\\ \frac{44.000+5p}{2000}-20&=&A\left ( 1-e^2 \right )\\\\ A&=&\frac{\frac{44.000+5p}{2000}-20}{1-e^2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2019 af mathon

                         \small \begin{array}{rlll} 5p&=&\left (A-A\cdot e^2+20 \right )\cdot 2000-44.000\\\\ p&=&\frac{\left (A-A\cdot e^2+20 \right )\cdot 2000-44.000}{5} \end{array}


Svar #3
12. september 2019 af IMBN3 (Slettet)

Mathon mange tak. Jeg tror det er nok :)


Svar #4
12. september 2019 af IMBN3 (Slettet)

Må jeg spørge dig om et andet spørgsmål?
Hvordan ville du differentiere denne funktion: 
F(t)= 10*1-10e-0,08*t^2+20)*2000-t*1500


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2019 af AMelev

#4 Jf. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1908908#1908964, hvor du har fået svar på dette spørgsmål med generelle variable - indsæt værdierne for disse.


Svar #6
12. september 2019 af IMBN3 (Slettet)

Nej det er ikke den samme


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2019 af AMelev

#6 OK, men metoden til at differentiere er den samme, så brug den.


Skriv et svar til: Isolere A&p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.