Matematik

Andengradspolynomium

12. september 2019 af EC2511 - Niveau: A-niveau

Hjælp, er lidt lost

Et andengradspolynomium p er givet ved:

p(x)=(2x-1)*(x+2)

a) Omskriv forskriften for p til formen

b) Bestem diskriminanten for p og bestem polynomiets rødder


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2019 af Zagoria (Slettet)

opgave a) y = ax2 + bx +  c

              y = 2x2 + 3x -2

Opgave b : diskiminanten d = b2 - (4 ·a·c) =32 - ( 4·2 · (-2) = 25

rødder x= (- b +√ d ) / 2a   , x2 = (-b -√ d) / 2a   x1 = .5 og  x2 = -2


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2019 af PeterValberg

a) Omskriv forskriften for p til formen

hvilken form?
Tænker, at du bare skal gange parenteserne med hinanden,
så forskriften kommer til at se således ud:    p(x) = ax2 + bx + c 

b) Diskriminanten d kan bestemmes som:   d = b2 - 4ac

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2019 af PeterValberg

Rødderne kan bestemmes med den generelle løsningsformel:

x=\frac{-b\pm\sqrt{b^2-4ac}}{2a}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
12. september 2019 af EC2511

Skal skrive mellemregninger og tror det der gik galt for mig var fortegnen.

Men kan det passe at det er:

2x*x-2x*2-(-1)*x-(-1)*2

Er lidt itvivl med fortegnen, men tænker at minus gange plus er minus. Skal der så stå minus hele vejen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2019 af Zagoria (Slettet)

#4

Skal skrive mellemregninger og tror det der gik galt for mig var fortegnen.

Men kan det passe at det er:

2x*x-2x*2-(-1)*x-(-1)*2

Er lidt itvivl med fortegnen, men tænker at minus gange plus er minus. Skal der så stå minus hele vejen?


              2 sidste led skal være ( -x) og (-2)     (-1) ·x = -x  og (-1)·2 = - 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2019 af PeterValberg

p(x)= ({\color{Red} 2x}{\color{Blue} -1})(x+2)={\color{Red} 2x}\cdot x+{\color{Red} 2x}\cdot 2{\color{Blue} -1}\cdot x{\color{Blue} -1}\cdot 2=2x^2+3x-2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
12. september 2019 af EC2511

Tusind tak!


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.