Matematik

nulpunkter

12. september 2019 af sajana - Niveau: Universitet/Videregående

nogen der kan hjælpe med denne her opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2019 af peter lind

Det ser ud til at det kun er amplituden der er ændret, så det kan du godt regne med a der ikke er andre 0-punkter


Svar #3
12. september 2019 af sajana

hvordan kan jeg bestemme nulpunkterne for f?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2019 af peter lind

Find nulpunkterne for sinus


Svar #5
12. september 2019 af sajana

er nulpunkterne for sinusfunktionen ikke ved 

n*pi ? for det er her vi har at sin(n*pi)=0  hvor n=1,2,3,..


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2019 af peter lind

ja


Svar #7
12. september 2019 af sajana

hvordan kommer jeg så videre herfra? har jeg besvaret spørgsmålet som siger at " bestem samtlige nulpunkter for f?"


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2019 af peter lind

Du mangler at integne nogle af dem i den komplekse plan


Svar #9
12. september 2019 af sajana

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. september 2019 af peter lind

Du tegner den komplekse plan med akser og markerer 0 punkterne


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. september 2019 af SuneChr

sin funktionen, den stiplede, y = sin x , er underkastet en ret affinitet, m.h.t. x-aksen, med positivt forvandlingstal mindre end 1, hvorved den fuldt optrukne graf for f ses.
Med x-aksen som affinitetsakse er rødderne uforandrede efter afbildningen.


Svar #12
12. september 2019 af sajana

så der er ikke- relle nulpunkter? hvordan kan jeg så tegne den i den kompleke talplan?


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. september 2019 af SuneChr

Lad y-aksen være den imaginære akse på vedhæftede skitse.
De reelle nulpunkter er på den reelle x-akse, hvor kurven skærer.
Imaginærdelen er 0 , og rødderne ligger derfor kun på x-aksen i det imaginære system.


Svar #14
12. september 2019 af sajana

hvordan er imaginærdelen 0. Er rødderne så ikk ebare som de selv har skitseret det på det vedhæftet billede? kan du eventuelt prøve aat illustrere det så jeg ved hvad du helt præcist mener? :)


Skriv et svar til: nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.