Matematik

Hælp til bestemmelse af forskrift!

13. september 2019 af Birkzz - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har problemer med denne opgave, jeg håber du kan hjælpe:

Golden Gate Bridge indlæggesi et koordinatsystem med enheden meterpå begge akser. Koordinatsystemets
nulpunkt ligger ved vandoverfladen hos den nordlige pylon til venstre i billedet.
Bærekablets monteringspunkter på de to pyloner ligger 220 m over vandoverfladen, og kablets laveste punkt er 80 m over vandoverfladen. Afstanden mellem monteringspunkterne er 1280 m.I en model beskrives bærekablet mellem
de to pyloner ved en del af grafen for et andengradspolynomium:
.
a) Bestem en forskrift for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2019 af Idax945a (Slettet)

hej 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2019 af Moderatoren


Svar #3
13. september 2019 af Birkzz

Jeg har lavet en ny, da den anden var uoverskuelig, han skrev endda der kunne forekomme fejl fordi han var træt 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2019 af mathon

               \small \small \begin{array}{lllll} a)&f(x)=\frac{7}{20480}x^2-\frac{7}{16}x+220 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2019 af mathon

CAS-løsning på Inspire:

                                                                                                                                                                                            \begin{array}{lllll} a)&f(x):=a\cdot x^2+b\cdot x+220\\\\ &solve(80=f(640) \;\; and \; \; 220=f(1280),a,b) &a=\frac{7}{20480}\qquad b=\frac{-7}{16}\\\\ &f(x):=\frac{7}{20480}x^2-\frac{7}{16}x+220\\\\b)&\int_{0}^{1280}\sqrt{1+\left(\frac{\mathrm{d} f(x)}{\mathrm{d} x}\right)^2} \end{array}


Skriv et svar til: Hælp til bestemmelse af forskrift!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.