Matematik

Bakterievækst

14. september 2019 af KneeKreeKey - Niveau: B-niveau

En bakteries population stiger fra 4 til 8 millioner på 5 døgn. Hvordan udregner jeg at dette svarer til en daglig procentvis stigning på 14,87%? Der er tale om en eksponentiel funktion. Hvordan stiller jeg regnestykket op? 
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2019 af peter lind

Det betyder at funktionen, der beskriver væksten er f(x) = 4*(1+,1487)x hvor f(x) angiver antallet i millioner og x er tiden i døgn


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2019 af mathon

                      \small \small \small \begin{array}{lllll} \small P(x)=4\cdot (1+r)^x\\\\ 8=4\cdot (1+r)^5 \\\\ (1+r)^5=2\\\\ 1+r=2^{0.2}\\\\ 1+r=1.1487\\\\ r=\frac{p}{100}=0.1487\\\\ p=14.87\% \end{array}


Skriv et svar til: Bakterievækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.