Fysik

Måling af tyngdekraft

15. september 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har foretaget mig et forsøg, der gik ud på at måle tyngdekraften ud fra et bestemt lod og bestemme dens densitet for at kunne finde ud af hvilket materiale loddet tilhører.

Jeg skal udforme en hypotese vedr. tyngdekraften og bestemmelse af loddet. Dog ved jeg ikke, hvad jeg skal skrive som min hypotese. Er der nogen, som kan hjælpe med dette?

Tusind tak på forhånd.


Svar #1
15. september 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Jeg har vedhæftet et billede af loddet...


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september 2019 af mathon

                  \small \small \begin{array}{llll} \textup{tyngdekraft:}&F_{ty}=m\cdot g=V\cdot \varrho_{metal }\cdot g\\\\ \textup{opdrift:}&F_{op}=V\cdot \varrho _{vand}\cdot g\\\\ \textup{forhold:}&\frac{F_{ty}}{F_{op}}=\frac{\varrho_{metal }}{\varrho _{vand}}=\varrho_{metal } \end{array}


Svar #3
15. september 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Hvordan kan jeg anvende det ovenstående som min hypotese? Altså hvordan kan jeg formulerer det til en sætning? :-)


Skriv et svar til: Måling af tyngdekraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.