Matematik

Ligedannede trekanter

16. september 2019 af mariestuart - Niveau: 9. klasse

Hej! Jeg har vedhæftet.

Er der nogle, der kan forklare mig, hvorfor det skal være 3 og ikke 2,25. Når nu de er ligedannede 1:4? 

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Ligedannede trekanter.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2019 af ringstedLC

Du er røget lige i fælden...

\begin{align*} \left | BC \right |{\color{Red} \neq} \left | EC \right | &= \tfrac{3}{4}\cdot \left | BC \right | \\\\ \left | BE \right | &= \tfrac{1}{4}\cdot \left | BC \right | \\ \end{align*}


Svar #2
17. september 2019 af mariestuart

Ah, okay. Jeg havde ikke lige fanget, at den lille trekant var en del af den store. Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Ligedannede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.