Matematik

Davzz vi har brug for hjælp

17. september 2019 af Marceline (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hvor stor er beholderen?
Find ud af, hvor stor beholderen er, når:
A. 2/5L vand fylder ¾ af beholderen op.
B. 5/6 L vand fylder 3/5 af beholderen op.
C. ? L vand fylder 1/3 af beholderen op.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2019 af AMelev

Lad være med at oprette flere tråde med samme opgave https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1910082 Spørg videre i den tråd, hvis der er noget i svaret, I ikke forstår.

og overskriften Davzz vi har brug for hjælp fortæller lige som Hjælp mig og min veninde SOS 2 ikke hvad opgaven handler om. 
I kunne fx have kaldt det "Regning med brøker" eller "Størrelsen af beholder" eller noget i den retning.

Jeg kunne ikke finde ud af at mindske fontstørrelsen på de kopierede overskrifter - undskyld!


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2019 af mathon

                                 \small \begin{array}{llllll} A.&\frac{2}{5}\; L=\frac{3}{4}\cdot B\\\\ &B=\frac{2\cdot 4}{5\cdot 3}\; L\\\\ &B=\frac{8}{15}\; L\\\\\\\\ B.&\frac{5}{6}\; L=\frac{3}{5}\cdot B\\\\ &B=\frac{5\cdot 5}{6\cdot 3}\; L\\\\ &B=\frac{25}{18}\; L=1\tfrac{7}{18}\; L \end{array}


Skriv et svar til: Davzz vi har brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.