Matematik

Hjælp mig og min veninde SOS 2

17. september 2019 af Marceline (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hvor stor er beholderen?

Find ud af, hvor stor beholderen er, når:
A.2/5L vand fylder ¾ af beholderen op.
B. 5/6 L vand fylder 3/5 af beholderen op.
C. ? L vand fylder 1/3 af beholderen op.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2019 af AMelev

Giv jeres spørgsmål et emne, der fortæller, hvad det handler om.

Kald størrelsen af beholderen x
Benyt brøkreglerne
1) Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk \frac{tal}{\frac{a}{b}}=tal\cdot \frac{b}{a}
2) Man ganger et helt tal med en brøk ved at gange tallet på i tælleren k\cdot \frac{b}{a}=\frac{k\cdot b}{a}
3) Man ganger en brøk med en brøk ved at gange tæller med tæller og nævner med nævner \frac{k}{c}\cdot \frac{b}{a}=\frac{k\cdot b}{c\cdot a}

A. 2/5 L = 3/4·x For at "slippe af med" 3/4· divideres med 3/4 på begge sider \frac{\frac{2}{5}}{\frac{3}{4}}\, \textup{L}=x, og så skal brøkregel 1) og derefter 3) anvendes.

B. 5/6 L = 3/5·x. Samme procedure som i A, men husk at forkorte.

C. ? L = 1/3 ·x. Samme procedure som i A, men husk at se efter, om brøken kan forkortes


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2019 af PeterValberg

Vær venlig at give dit indlæg en sigende titel, - jf betingelserne for dette forum:

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp mig og min veninde SOS 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.