Kemi

Kemi opgave

18. september 2019 af hellokitty3 - Niveau: A-niveau
Nogen der kan hjælpe mig med vedhæftet opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

(a)

HgI2(s) ⇔ Hg2+(aq) + 2I-(aq)

(b)

Hg2+(aq) + 4I-(aq) ⇔ HgI42-(aq)

(c)

HgI2(s) + 2I-(aq) ⇔ HgI42-(aq)

Ligevægtskonstanten kan beregnes ved at gange ligevægtskonstanterne for de to delreaktioner.

K = [HgI42-] / [I-]2 = Ksp(HgI2) * Kf(HgI42-)

K = 2,9*10-29 M3 * 2,0*1029 M-4 = 5,8 M-1

(d)

I en 0,1M opløsning af NaI har man [I-] = 0,1M. Hvis vi betragter den samlede reaktion fra (c), har vi

[HgI42-] = K * [I-]2 

[HgI42-] = 5,8M-1 * (0,1M)2 = 0,058M

Da stofmængden af det dannede HgI42- er lig med den opløste stofmængde HgI2, har vi i 1L at

nopløst(HgI2) = 0,058 mol

som har massen

mopløst(HgI2) = 0,058mol * 454,40 g/mol = 26g


Skriv et svar til: Kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.