Matematik

Reducer udtrykket

19. september 2019 af Ida1235 - Niveau: B-niveau

(p-2q)2+4pq-(p-q)(p+q)

En der vil hjælpe med at løse??


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2019 af Eksperimentalfysikeren

Brug kvadratsætningen på den første parentes. Brug sætningen om to tals sum og deres differens på de to sidste parenteser.

Du har så nogle med med p2. Dem samler du sammen og sætter p2 udenfor en parentes. Regn tallen i parentesen sammen.

Gør det samme med led med q2, og bagefter med led med pq.

Det er muligt, at nogle af de tre grupper giver 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2019 af PeterValberg

{\color{Red} (p-2q)^2}+4pq-{\color{Blue} (p-q)(p+q)}=

{\color{Red} p^2+4q^2-4pq}+4pq-{\color{Blue}(p^2-q^2) }=

p^2+4q^2-4pq+4pq-p^2+q^2=

{\color{Red} p^2-p^2}+{\color{Blue} 4q^2+q^2}-4pq+4pq=

reducer udtrykket....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2019 af Mathias7878

(p-2q)^2+4pq-(p-q)(p+q) = p^2+4q^2-4pq+4pq-(p^2-q^2) = p^2+4q^2-4pq+4pq-p^2+q^2 = 5q^2

- - -

 

 


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.