Kemi

beregning

20. september 2019 af Huda91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har dette spørgsmål, men jeg vidste ikke, hvordan man skal løse det.. På hvilke måde ??

Til øvelseskurset i kemi skal der anvendes stamopløsninger af bl.a. natriumhydroxid og kaliumchromat. Beskriv hvordan man fremstiller 2.00 L af hver af de følgende opløsninger.

a. 0.250 M NaOH ud fra fast NaOH.

b. 0.250 M NaOH ud fra 1.00 M NaOH stamopløsning.

c. 0.100 M K2CrO4 ud fra fast K2CrO4.

d. 0.100 M K2CrO4 ud fra 1.75 M K2CrO4 stamopløsning


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2019 af mathon

\small \begin{array}{llllr} \textup{stamopl\o sninger:}&a.&m=V\cdot c\cdot M=\left ( 2.00\; L \right )\cdot \left ( 0.250\; \frac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 40.00\; \frac{g}{mol} \right )&=&20\; g\\\\ &b.&V\cdot \left ( 1.00\; M \right )=\left (2.00\; L \right )\cdot \left ( 0.250\; M \right )\\\\ &&V=\frac{0.250}{1.00}\cdot \left ( 2.00\; L \right )&=&0.500\; L\\\\ &c.&m=\left ( 2.00\; L \right )\cdot \left ( 0.100\; \frac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 194.19\; \frac{g}{mol} \right )&=&38.838\; g\\\\ &d.&V\cdot \left ( 1.75\; M \right )=\left ( 2.00\; L \right )\cdot \left ( 0.100\; M \right )\\\\ &&V=\frac{0,100}{1.75}\cdot (2.00\; L)=0.114286\; L&=&114.286\; mL \end{array}


Skriv et svar til: beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.