Matematik

Hvordan skal jeg finde A B og C?

23. september 2019 af martinier - Niveau: A-niveau

Hejsa

Har fået stillet følgende opgave (se vedhæftet fil) men er i tvivl om hvordan jeg skal løse den. Hvordan ville i løse denne opgave?

Vh. Martin

Vedhæftet fil: Find a b og c.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2019 af AMelev

Jeg går ud fra, at der skulle have stået A(0,1) og B(5,36) - du kan ikke bruge . til at adskille koordinater.
Du har tre ligninger p(0) = 1, p(5) = 36 og p'(0) = -3 med 3 ubekendte a, b og c.
Indsæt og løs ligningerne. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2019 af SuneChr

# 0
Vink:
Start med ligningen
P '(0) = - 3
som er anvist i # 1
Da har du allerede fundet b, næsten ved en foræring.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2019 af AMelev

Elller p(0) - en anden "næsten foræring".


Skriv et svar til: Hvordan skal jeg finde A B og C?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.