Matematik

variable sammenhænge

24. september 2019 af asger521 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg har lidt problemer med en opgave. spørgsmålet lyder således

under opvarmning af vandbad målles temperaturen. ved starten af målingerne var temperaturen af vandbadet 22 grader og temperaturen af vandbadet steg med 7 grader pr. minut under opvarmning.

a) indfør passende variable og opstil en model for sammenhængen mellem vandbadets temperatur og tiden fra starten af målingerne.

b) benyt modellen til at bestemme hvor lang tid der går fra starten af målingerne til vandbadet når en temperatur på 96 grader.

håber i kan forklare mig hvad jeg skal


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2019 af mathon

              \small \small \begin{array}{lllll} a)&\textup{begyndelsestemperatur}&22\degree\\\\&\textup{stigning pr. minut}&7\degree\\\\& \textup{temperatur efter }x\textup{ minutter}&f(x)=22+x\cdot 7\\\\& \textup{model:}&f(x)=7x+22\\\\ b)&\textup{L\o s}&96=7x+22 \end{array}


Svar #2
24. september 2019 af asger521 (Slettet)

så hvor lang tid der går fra starten af målingerne til vandbadet når en temperatur på 96 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2019 af mathon

                   Ja.


Skriv et svar til: variable sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.