Matematik

lineære sammenhænge

26. september 2019 af Victoriavestervang - Niveau: B-niveau

beskrives som lineære sammenhænge. Beskriv først de to variable, der indgår og opstil derefter sammenhængen mellem dem. 

Husk at forklare jeres opstillede ligning / forskrift.

1

a)  Temperaturen i jordskorpen
Det øverste lag af Jorden kaldes jordskorpen. Under skorpen befinder kappen sig. Ved en bestemt målestation er skorpen 40 km tyk. Temperaturen ved jordoverfladen er 20oC, og ved overgang til kappen er den 500oC.

hvordan skal jeg løse denne opgave? håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2019 af AMelev

T = temperaturen under jordskorpen (ºC)
x = afstanden til jordoverfladen (km)

T afhænger af x, så x er uafhængig variabel og T er afhængig variabel
Model T = a·x + b

Så skal du bestemme a og b ud fra oplysningerneog indsætte dem i ligningen.

NB! Du kunne også kalde temperaturen y eller f(x) i stedet for T, hvis du bedre kan lide det.


Svar #2
26. september 2019 af Victoriavestervang

mange tak


Skriv et svar til: lineære sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.