Matematik

hjælp med funktioner og tangent så den skærer andenaksen

28. september 2019 af JonasElskerMad (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kan ikke helt finde ud af opgave c 

https://imgur.com/zlLtWvY 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2019 af mathon

              \small \small \begin{array}{lllll} &f{\, }'(x)=4x^3-12x^2+3\\\\& f{\, }'(2)=4\cdot 2^3-12\cdot 2^2+3=-13\\\\& f(2)=2^4-4\cdot 2^3+3\cdot 2=-10\\\\ \textup{tangent i (2,-10):} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2019 af ringstedLC

c)

\begin{align*} g(x) &= x^4-4x^3+3x+a \\ g'(x) &= 4x^3-12x^2+3 \\ \text{H\ae ldning af tangent i }(2,g(2)):g'(2) &= -13 \\ \text{Ligning for tangent i }(2,g(2))\text{ gennem }(0,20):y &= -13x+20 \\ y=-13\cdot 2+20 &= g(2) \\ a &= \;? \end{align*}


Svar #4
28. september 2019 af JonasElskerMad (Slettet)

Ringsted, hvor får du pludselig ligningen y=-13x+20 fra?

Mathon, er det bare sådan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2019 af ringstedLC

#4: Diff.-kvotienten i et punkt er hældningen af tangenten i punktet og denne skal skære (0,20)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2019 af mathon

#4

              \small \small \small \small \begin{array}{lllll} a)&f{\, }'(x)=4x^3-12x^2+3\\\\b)& f{\, }'(2)=4\cdot 2^3-12\cdot 2^2+3=-13\\\\& f(2)=2^4-4\cdot 2^3+3\cdot 2=-10\\\\ \textup{tangent i (2,-10):} &y=f{\, }'(2)\cdot (x-2)+f(2)\\\\ &y=-13\cdot (x-2)+(-10)\\\\ &y=-13x+16 \end{array}


Skriv et svar til: hjælp med funktioner og tangent så den skærer andenaksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.