Matematik

Optimering af polynomium i Geogebra

29. september 2019 af stinefrederikke (Slettet) - Niveau: A-niveau

En lampeproducent producerer discokugler. Han kender sine funktioner for omsætningen R og de variable omkostninger V:

[R(x)=0,8x]

[V(x)=0,02x^3-0,3x^2+1,75x]

hvor R og V er i mio. kr og x er afsætningen i 1.000 stk. Desuden gælder, at  [x \in [1;11]] .

Bestem dækningsbidragsfunktionen DB(x):
Hint: Dækningsbidrag = Omsætning minus Variable omkostninger.
Bestem den afsætning, der giver det største dækningsbidrag.

Jeg har fundet frem til dækningsbidraget, dog ved jeg ikke hvordan jeg skal bestemme afsætningen, når jeg skal afgræns funktionen mellem [1;11]. Er der nogen der kan forklare mig hvordan man gør, og evt. sende et screenshot af Geogebra, med hvordan man afgrænser?

Kig gerne på dt vedhæftede billede. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2019 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2019 af peter lind

Jeg ved ikke hvordan man gør i geogebra; men  du bestemmer DB(1), DB(11) og maksimum for DB(x). Du skal så simpelthen se efter hvad der er størst DB(1), DB(11) og maksimum af DB(x) hvor x∈[1; 11]


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2019 af ringstedLC

#0: For din egen skyld; omdøb lige f til DB.

Afgrænsning: Efter r(x) = 0.08x skriv: , 1 ≤ x ≤ 11 el. 1 <= x <= 11

Maks. afsætn.: Skriv: Maks(DB, 1, 11). Ved at se på grafen for DB, ses det, at det er DB(1). Denne værdi fås også ved at skrive: DB(1)

Du kan ikke differentiere dig frem til maksimum, da DB ikke "vender" i intervallet.


Skriv et svar til: Optimering af polynomium i Geogebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.