Matematik

Bestem areal af den farvede trekant OPQ

30. september 2019 af Genjutsu - Niveau: A-niveau

O(0,0)
P(16,4)
Q(20,10)

Hvordan bestemmer jeg arealet af den farvede trekant OPQ på flisen


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2019 af StoreNord

Start med at finde punkterne og beregne sidernes længder.


Svar #2
30. september 2019 af Genjutsu

#1

Start med at finde punkterne og beregne sidernes længder.

har skrevet punkterne nedenunder? og det kan jeg godt tænke mig frem til, men ved ikke hvordan man gør(finder sidernes længder)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2019 af StoreNord

Punkterne og Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \angle POQ &= \tan^{-1}\left ( \frac{10}{20} \right ) -\tan^{-1}\left ( l_a \right ) \\ A &= \tfrac{1}{2}\cdot |OQ|\cdot |OP|\cdot \sin\left (\angle POQ \right ) \end{align*}


Svar #5
30. september 2019 af Genjutsu

ikke meget hjælp, skal lave det i hånden btw


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2019 af StoreNord

Så tegn den på ternet papir. Tegn nogle ekstra streger. Og brug Pythagoras.

Eventuelt kan du bruge Herons formel.

Du får brug for f(20).


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2019 af StoreNord

Nej, du får ikke brug for f(20).Skærmbillede fra 2019-09-30 20-13-29.png


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2019 af ringstedLC

#5: Du angiver A-niveau og først nu, at det er uden hj.-midler, så det passede vel nogenlunde, men pyt med det. Brug i stedet:

\begin{align*} A &= 0.5\cdot \left | det\left ( \overrightarrow{OQ},\,\overrightarrow{OP} \right ) \right | \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2019 af Soeffi


Skriv et svar til: Bestem areal af den farvede trekant OPQ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.