Matematik

proportionalitet

30. september 2019 af Weeke (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvis man har følgende udtryk

k= x/y

vil man så kalde det for en omvendt proportional?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2019 af Eksperimentalfysikeren

Nej x og y er ligefremproportionale. Den lignng, du har skrevet, kan også skrives k*y = x, eller y = a*x, hvor a=1/k.

Ovendtproportionalitet har man, hvis y = a/x.


Svar #2
30. september 2019 af Weeke (Slettet)

så hvis man kigger på den sidste formel du skrev, som var omvendt proportional, så vil jo større x bliver, jo mindre vil a blive


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2019 af AMelev

#2 a er en konstant. Talværdien af x bliver større, når talværdien af y bliver mindre. 
Når x bliver fx dobbelt så stor, bliver y halvt så stor.
Omvendt proportionalitet kan også skrives som x·y = a.


Skriv et svar til: proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.