Matematik

Reducer udtrykket

03. oktober 2019 af shar0266 - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har fået til opgave at skulle reducere dette stykke 4(3a−5b)−5(2a+3b).

Mit spørgsmål er følgende, skal jeg gange paranteserne sammen før jeg ganger tallet udenfor parenteserne ind i parenteserne?

I må undskylde, hvis det lyder lidt indviklet


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2019 af mathon

                             \small \begin{array}{llll} 1)&\textup{gang ind i parenteser}\\\\ 2)&\textup{h\ae v parenteser}\\\\ 3)&\textup{reducer a'er og b'er} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2019 af PeterValberg

4(3a-5b)-5(2a+3b)=

(12a-20b)-(10a+15b)=

12a-20b-10a-15b=

12a-10a-20b-15b=.....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
03. oktober 2019 af shar0266

skal jeg ikke gange parenteserne, med hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2019 af PeterValberg

#3

Nej, det skal du ikke, - der er jo et minus mellem dem, ikke et gangetegn

4(3a−5b)5(2a+3b)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
04. oktober 2019 af shar0266

Nu forstår jeg, mange tak


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.