Fysik

Bølger

03. oktober 2019 af MAYA15 - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har denne opgave i fysik, men har lidt svært ved at løse den. Er der nogen som kan hjælpe mig?
 

Lydens hastighed er ca. 340 m/s. Det menneskelige øre kan normalt opfatte lyde med frekvenser mellem 20Hz og 20.000 Hz.

Beregn bølgelængderne for lydbølger, som det menneskelige øre kan opfatte.

Flagermus orienterer sig med lyd og ekko, når de flyver. Som tommelfingerregel skal en genstand have ca samme udstrækning som bølgelængden af en bølge, hvis genstanden skal kunne give et ekko. Flagermus fanger insekter, når de jager.

b)  Bestem de frekvenser, som flagermus-skrig udsendes på.

Tak på forhånd :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Lambda = v/f

v = lydens hastighed (340 m/s)
f = frekvens (min. 20 Hz, max. 20 kHz)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

1:Beregn bølgelængderne for lydbølger, som det menneskelige øre kan opfatte.

lambda=340/20=17 m


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2019 af Eksperimentalfysikeren

Der mangler en oplysning i spørgsmål b. Hvor store insekter fanger flagermusene?

Husk at udregne bølgelængden for 20kHz


Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.